Kraaien verjagen die glazen panelen vernielen in shoppingcenter

Marmara Forum Istanbul

Einde mei 2018 vroeg de Beheerder (Multi) van een gigantisch shopping Centrum te Istanbul ‘Marmara Forum’ ons raad omdat ze een glazen Atrium hebben voorzien van vele dikke glazen panelen van 300cm / 300cm waarvan er maandelijks tot 10 stuks stukgingen.

Het dak werd bevolkt door heel veel kraaien die op de dakrand een uitstekende uitkijk hadden. Die kraaien pikken kiezels op van het dak en laten die vallen vanop een hoogte van 30 meter, zodat die glazen panelen breken met enorm veel schade tot gevolg.

We werden uitgenodigd om te komen kijken en betaalden onze tickets en hotel. We hadden een draagbaar professioneel akoestisch afschriksysteem Patrol en een draagbare Laser mee om te demonstreren.

Eerst hebben medewerkers van Marmara Forum deze interventies overdag en ’s nachts verricht, doch omdat broedende meeuwen hen aangevallen hadden (er waren reeds kuikens aanwezig) hebben ze besloten om externen deze interventies te laten verrichten. Meeuwen zijn uiterst aggressief tijdens de broedperiode.

Momenteel is de overlast bijna 100% verminderd en tijdens de eerste maand hadden ze slechts 1 paneel stuk tegenover de maand voordien 10 stuks.

We hebben daar erg overtuigende demonstraties verricht zodat ze beide systemen hebben aangeschaft.

Enkele afbeeldingen

Marmara Forum Istanbul

Beschadigd door kraaien

Glazen koepel

Dak van shoppingscenter

Kraaien

Video

 

 

Oplossing

De draagbare professioneel akoestisch afschriksysteem Patrol en draagbare Laser die we bijhadden mee om te demonstreren leverde uitstekende resultaten op.

Patrol Afschriksysteem

Draagbare Laser

This entry was posted in Kraaienoverlast. Bookmark the permalink.