Groene Laser helpt tegen vogelgriep

Wij hebben op korte tijd enkele automatische Lasers geleverd aan eierproducenten en kippenkwekers (pluimveeteelt) welke angst hebben om via vogels vogelgriep te hebben in hun bedrijf, met alle nefaste gevolgen vandien, zoals het (op hun kosten) vergassen van hun kippen, het (op hun kosten) desinfecteren en reinigen van de stallen èn eveneens op hun kosten aankopen van nieuw pluimvee.

Wij (mensen) bij een groene Laser enkel een groene stip (green dot), maar vogels zien een bedreigende stok en vluchten weg.

Pluimveehouders kunnen zo een mast plaatsen met daarop deze Laser die gedurende daglicht constant de gehele site en errond ‘afscant’ zodat vreemde vogels wegblijven.

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Groene Laser helpt tegen vogelgriep

Meeuwen zijn er snel bij

 

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Meeuwen zijn er snel bij

Volautomatisch Lasertoestel op dak

Graag delen we de werking van een hand laser bij een klant te Lokeren. Alle avonden komen massa’s kraaien op hun dak met zonnepannelen verzamelen waarbij ze heel veel zonnepanelen bevuilen. Door een volautomatische lasertoestel te installeren verjagen we de kraaien van het dak.

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Volautomatisch Lasertoestel op dak

Meeuw broedt op motorkap

Een meeuwenkoppel in Alkmaar heeft een nest gebouwd tussen de ruitenwissers van een taxi. De taxicentrale moet het de komende tijd daardoor met een auto minder doen. Broedende vogels zijn beschermd in ons land en mogen niet worden verplaatst.

Medewerkers van de taxicentrale en de dierenambulance probeerden het nest tijdens de bouw ervan al eens te verwijderen. Maar de meeuwen keerden steeds terug. Nu het meeuwenkoppel een ei heeft gelegd, mag het nest niet meer verwijderd worden en moet de taxicentrale de wagen laten staan tot de eieren zijn uitgebroed en het gezin weer uitgevlogen is.

Lees het volledig artikel:
https://nos.nl/artikel/2431890-taxicentrale-moet-het-met-auto-minder-doen-meeuw-broedt-op-motorkap

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Meeuw broedt op motorkap

Koeienstallen worden bezocht door duizenden spreeuwen

Het veeteeltbedrijf ‘Weemaes-Verhaert nv’ van Kieldrecht krijgt bezoek van vele duizenden spreeuwen. De spreeuwen bevinden in en rond de stallen, die komen eten èn slapen in de stallen èn die heel veel vogelpoep achterlaten op de koeien en op het voedsel (wat natuurlijk niet hygiënisch is).

Zij hebben nu het meest professioneel afschriksysteem wereldwijd (Patrol) in hun bezit en sinds dat ogenblik is hun overlast drastisch verlaagd, zodat binnen 1 week dit bijna met 100% verlaagd zal zijn.

Dit is een megafoon , voorzien met heel erg professionele angstkreten (distress calls) van spreeuwen (starlings) Èn van andere te verjagen vogelsoorten zoals meeuwen, kraaien enz..

Bekijk onze videos:

Lees volledig bericht

Posted in Spreeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Koeienstallen worden bezocht door duizenden spreeuwen

Kerk verlossen van duiven

Wij krijgen soms opdrachten van bv een Kerkfabriek om een kerk te verlossen van duiven en duivenpoep.

Dan gaan wij eerst de huidige duivenpopulatie verwijderen, mits deze af te vangen of te verdelgen met luchtdrukgeweer (geen vuurwapen!), volkomen legaal en door de wet voorgeschreven. Meegenomen duiven worden (indien afgevangen) door onze dierenarts geëuthanaseerd, nadien komt Rendac de kadavers ophalen om deze te vernietigen.

Pas dan kunnen onze medewerkers de galmgaten enz afdichten, of de afdichtingen herstellen, en nadien de kerktoren opruimen en kuisen.

Bird Control Solutions doet uiteraard meer dan alleen verjagen met afschriksystemen en roofvogels.

Lees volledig bericht

Posted in Duivenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Kerk verlossen van duiven

Duiven en kraaien onder zonnepanelen

Steeds meer ontvangen we aanvragen van particulieren welke zonnepanelen hebben geplaatst en die nadien ondervinden dat duiven en kraaien zich nestelen onder de panelen en er broeden.

Resultaat is dat de panelen zwaar vervuild worden, wat resulteert in schade èn minder energieopbrengst, kabels worden stukgemaakt enz…

Wij hebben nu een nieuw en regelbaar afdichtingssysteem wat alle panelen (ongeacht de hoogte tussen paneel en dak) perfect afdicht tegen alle vogels.

Eénmaal geplaatst is de klant definitief verlost van deze overlast.

Lees volledig bericht

Posted in Duivenoverlast, Kraaienoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Duiven en kraaien onder zonnepanelen

Duiven verwijderen onder bruggen van waterwegen

Wij moeten soms in opdracht duiven verwijderen van onder bruggen boven waterwegen.

Duiven zijn de enige vogelsoort die niet beschermd zijn, en dus wordt wettelijk voorgeschreven om deze te verdelgen.

Lees volledig bericht

Posted in Duivenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Duiven verwijderen onder bruggen van waterwegen

Ben je het moe om een vogel te zijn?

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Ben je het moe om een vogel te zijn?

Overlast van broedende meeuwen op dak

Heel wat bedrijven hebben overlast door meeuwen die op hun daken broeden of komen slapen, met alle vogelpoep tot gevolg.

Overlast van broedende meeuwen op dak

Scarey Man

Wanneer deze bedrijven het regenwater willen recupereren, of wanneer men zonnepanelen heeft geïnstalleerd op deze daken, dan zorgt deze vogelpoep voor heel wat hinder en kosten…

Voor dergelijke problemen hebben wij meerdere oplossingen, zoals bv een professioneel akoestisch afschriksysteem voorzien van luidsprekers, waarbij angstkreten (distresscalls) van meeuwen worden weergegeven en roofvogelkreten.

Lees volledig bericht

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Overlast van broedende meeuwen op dak