Wilde vogels verjagen om vogelgriep te voorkomen

Onze klant is een eierproducent en wilt alle wilde vogels verjagen om vogelgriep te voorkomen. Daarom heeft hij een verhuislift gemonteerd op een 20 meter hoge bouwkraan. Met die lift wordt onze Laser naar de top gehesen zodat deze het gehele bedrijf overdag ‘afscant’.

Waarom helpt een Laser zo goed bij vogels?
Wij mensen zien enkel een groene stip, doch vogels zien een bedreigende stok naderen en vluchten weg…

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Wilde vogels verjagen om vogelgriep te voorkomen

Flock Off – Innovatieve Vogelwering

Alle trek- en territoriale vogels gebruiken een intern GPS-systeem om door de wereld te navigeren. Het Flock Off-systeem beïnvloedt dat interne systeem, dus alles van duiven tot spreeuwen zal het veld vermijden dat door het geïnstalleerde apparaat is gecreëerd. Of u nu te maken heeft met meeuwen in de buurt van de oceaan, duiven in de stad of roofvogels in het midden van het land, het Flock Off-systeem is een humane en effectieve oplossing om te voorkomen dat alle soorten plaagvogels nog meer problemen veroorzaken.

Alhoewel de barriere onzichtbaar is voor mensen, voor vogels ziet dit eruit als “vuurwerk” OP/ROND het oppervlak van hun landingsgebied. Ze ZULLEN NIET LANDEN en zullen voor ALTIJD ergens anders heen gaan.

Posted in Vogeloverlast | Reacties uitgeschakeld voor Flock Off – Innovatieve Vogelwering

Meeuwen verjagen op Bigfoot gebouw

WDP (Warehouse De Pauw) is de opdrachtgever voor een logistiek gebouw te Evergem, Bigfoot genaamd, van 15 Ha (150 000m2) groot. Ze laten Perpetum dit dak momenteel volplaatsen met zonnepanelen zodat dit het grootste zonnedak van  Europa is.

Meeuwen komen massaal op de daken in dit industrieterrein slapen en laten de zonnepanelen ‘s morgens bevuild achter.

WDP heeft BCS gevraagd om 2 volautomatische Lasers te plaatsen. Wij mensen zien enkel een groene stip , maar (enkel) vogels zien een groene stok en vluchten weg. Bird Control Solutions heeft deze lasers geactiveerd en geprogrammeerd.

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Meeuwen verjagen op Bigfoot gebouw

Groene Laser helpt tegen vogelgriep

Wij hebben op korte tijd enkele automatische Lasers geleverd aan eierproducenten en kippenkwekers (pluimveeteelt) welke angst hebben om via vogels vogelgriep te hebben in hun bedrijf, met alle nefaste gevolgen vandien, zoals het (op hun kosten) vergassen van hun kippen, het (op hun kosten) desinfecteren en reinigen van de stallen èn eveneens op hun kosten aankopen van nieuw pluimvee.

Wij (mensen) bij een groene Laser enkel een groene stip (green dot), maar vogels zien een bedreigende stok en vluchten weg.

Pluimveehouders kunnen zo een mast plaatsen met daarop deze Laser die gedurende daglicht constant de gehele site en errond ‘afscant’ zodat vreemde vogels wegblijven.

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Groene Laser helpt tegen vogelgriep

Meeuwen zijn er snel bij

 

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Meeuwen zijn er snel bij

Volautomatisch Lasertoestel op dak

Graag delen we de werking van een hand laser bij een klant te Lokeren. Alle avonden komen massa’s kraaien op hun dak met zonnepannelen verzamelen waarbij ze heel veel zonnepanelen bevuilen. Door een volautomatische lasertoestel te installeren verjagen we de kraaien van het dak.

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Volautomatisch Lasertoestel op dak

Meeuw broedt op motorkap

Een meeuwenkoppel in Alkmaar heeft een nest gebouwd tussen de ruitenwissers van een taxi. De taxicentrale moet het de komende tijd daardoor met een auto minder doen. Broedende vogels zijn beschermd in ons land en mogen niet worden verplaatst.

Medewerkers van de taxicentrale en de dierenambulance probeerden het nest tijdens de bouw ervan al eens te verwijderen. Maar de meeuwen keerden steeds terug. Nu het meeuwenkoppel een ei heeft gelegd, mag het nest niet meer verwijderd worden en moet de taxicentrale de wagen laten staan tot de eieren zijn uitgebroed en het gezin weer uitgevlogen is.

Lees het volledig artikel:
https://nos.nl/artikel/2431890-taxicentrale-moet-het-met-auto-minder-doen-meeuw-broedt-op-motorkap

Posted in Meeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Meeuw broedt op motorkap

Koeienstallen worden bezocht door duizenden spreeuwen

Het veeteeltbedrijf ‘Weemaes-Verhaert nv’ van Kieldrecht krijgt bezoek van vele duizenden spreeuwen. De spreeuwen bevinden in en rond de stallen, die komen eten èn slapen in de stallen èn die heel veel vogelpoep achterlaten op de koeien en op het voedsel (wat natuurlijk niet hygiënisch is).

Zij hebben nu het meest professioneel afschriksysteem wereldwijd (Patrol) in hun bezit en sinds dat ogenblik is hun overlast drastisch verlaagd, zodat binnen 1 week dit bijna met 100% verlaagd zal zijn.

Dit is een megafoon , voorzien met heel erg professionele angstkreten (distress calls) van spreeuwen (starlings) Èn van andere te verjagen vogelsoorten zoals meeuwen, kraaien enz..

Bekijk onze videos:

Lees volledig bericht

Posted in Spreeuwenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Koeienstallen worden bezocht door duizenden spreeuwen

Kerk verlossen van duiven

Wij krijgen soms opdrachten van bv een Kerkfabriek om een kerk te verlossen van duiven en duivenpoep.

Dan gaan wij eerst de huidige duivenpopulatie verwijderen, mits deze af te vangen of te verdelgen met luchtdrukgeweer (geen vuurwapen!), volkomen legaal en door de wet voorgeschreven. Meegenomen duiven worden (indien afgevangen) door onze dierenarts geëuthanaseerd, nadien komt Rendac de kadavers ophalen om deze te vernietigen.

Pas dan kunnen onze medewerkers de galmgaten enz afdichten, of de afdichtingen herstellen, en nadien de kerktoren opruimen en kuisen.

Bird Control Solutions doet uiteraard meer dan alleen verjagen met afschriksystemen en roofvogels.

Lees volledig bericht

Posted in Duivenoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Kerk verlossen van duiven

Duiven en kraaien onder zonnepanelen

Steeds meer ontvangen we aanvragen van particulieren welke zonnepanelen hebben geplaatst en die nadien ondervinden dat duiven en kraaien zich nestelen onder de panelen en er broeden.

Resultaat is dat de panelen zwaar vervuild worden, wat resulteert in schade èn minder energieopbrengst, kabels worden stukgemaakt enz…

Wij hebben nu een nieuw en regelbaar afdichtingssysteem wat alle panelen (ongeacht de hoogte tussen paneel en dak) perfect afdicht tegen alle vogels.

Eénmaal geplaatst is de klant definitief verlost van deze overlast.

Lees volledig bericht

Posted in Duivenoverlast, Kraaienoverlast | Reacties uitgeschakeld voor Duiven en kraaien onder zonnepanelen