Broedseizoen: Agressieve meeuwen vallen werknemers aan

Raffinaderijen en TankTerminals verwerken brandstoffen en slaan deze op in grote tanks. Op dergelijke sites is veelal explosiegevaar, en mogen geen Gsm, fototoestellen enz. meegenomen worden op de site.

Raffinaderij

Raffinaderij

Raffinaderij

Raffinaderij

Raffinaderijen

Bij dergelijke bedrijven moeten operatoren, ingenieurs en techniekers regelmatig werkzaamheden verrichten aan dergelijke grote opslagtanks.

Meestal is het erg rustig aan dergelijke TankTerminals, zodat tijdens het broedseizoen (meestal van maart tot en met juli) meeuwen hun nesten bouwen aan de voet of op het dak van deze tanks.

Probleem

Wanneer meeuwen eieren gelegd hebben en deze uitgebroed hebben kunnen deze meeuwen heel erg agressief zijn (dit om hun kroost te beschermen) tegen operatoren, techniekers enz., zodat deze soms hun werk moeten staken wegens te gevaarlijk.

Oplossing

In dergelijk geval stellen wij 3 oplossingen voor, die het liefst worden gecombineerd:

1) Wij leveren een aantal handmatig te gebruiken professionele afschriksystemen zoals een akoestisch systeem voorzien van angstkreten (distress calls) van meerdere meeuwen en Laser, zodat de werknemers de meeuwen zelf kunnen verjagen en op afstand houden.

Laser

Laser

Distress Calls

Distress Calls

2) Wij leveren in huur of huurkoop een professioneel en volautomatisch werkend afschriksysteem. Dit Deens systeem is voorzien van accu en zonnepaneel. Men kan inloggen en de loggegevens bekijken, bijsturen, Gps positie bekijken en de batterijspanning.Dit professioneel systeem is voorzien van herkenningssoftware en zal enkel geactiveerd worden wanneer er meeuwen in de buurt zijn.

Volautomatisch afschriksysteem

Volautomatisch afschriksysteem

3) Wij leveren valkeniersdiensten op maat. Volgens de ernst van overlast komen onze valkeniers 2x per week tot dagelijks langs om meeuwen te storen en verjagen met hun roofvogels en honden.

Valkenier

Valkenier

Valkenier

Valkenier

This entry was posted in Meeuwenoverlast. Bookmark the permalink.